Dermatita atopică reduce capacitatea pielii de a reține apă, ceea ce duce la o deshidratare extremă, până în punctul în care aceasta devine inflamată, capătă un aspect solzos, se descuamează sau se crapă.

Copilăria este momentul de manifestare maximă a dermatitei atopice, aceasta intrând în remisie, în 70% dintre cazuri, înainte de adolescență. Iată câteva sfaturi despre cum putem avea grijă de pielea atopică a celor mici la plajă.

Momentele însorite sunt cele mai fericite pentru pielea atopică a copiilor

Puseurile dermatitei atopice se răresc pe durata verii graţie efectului benefic al soarelui: în timp ce copiii construiesc castele de nisip sau se joacă în valuri, pielea lor sintetizează vitamina D atât de necesară pentru întărirea sistemului imunitar. De aceea, ar fi bine să-i încurajaţi pe cei mici să se bucure de razele soarelui blând al dimineții și al după-amiezii, până în ora 11:00 şi după 16:00.

Aplicați produse protectoare pentru controlarea dermatitei atopice la copii

Pielea atopică este sensibilă la filtrele chimice și parfum, de aceea vă recomandăm să folosiți exclusiv produse care să asigure protecția UVA/UVB și să ofere acțiune anti-oxidantă, precum Photoderm Mineral Spray SPF 50+. Acesta conține Vitamina E și filtre 100% minerale care protejează celulele pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV.

Aplicați produsul pe pielea celor mici înainte de expunerea la soare și de fiecare dată înainte și după înot, frecare cu prosopul sau orice activitate sportivă.

Grație formulei sale și înaltei toleranțe oferite chiar și pielii atopice, produsul este recomandat și pentru bebeluși începând cu vârsta de 6 luni.

Hainele din materiale organice protejează pielea sensibilă a copiilor

Protejați pielea celor mici îmbrăcându-i în haine din materiale organice chiar și la plajă.  Este esențial să alegeți și pentru plajă haine lejere, din bumbac sau in, care lasă pielea să respire.

Prevenția este cel mai bun tratament în cazul copiilor

Dermatita atopică este o afecțiune întâlnită adesea în rândul copiilor, fiind afectați cu precădere cei care au istoric de atopie în familie. Dacă vă aflați în această categorie, ar fi mai bine să adoptați o rutină de îngrijire zilnică special creată pentru pielea atopică. Este important să alegeți un produs de igienă blândă, dar și să aplicați pe pielea celor mici o cremă hidratantă, precum Atoderm Preventive, al cărei scop este fix prevenția atopiei la bebeluși și copii.

Vă recomandăm să folosiți această cremă zilnic pe pielea copiilor, după plajă, la băița de seară, insistând pe porțiunile uscate. Astfel, pe lângă necesara protecție, le veți oferi prichindeilor voștri și un moment plăcut, de relaxare.

Vacanță plăcută!

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică? Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică?

Evaluarea alergologică a copiilor cu dermatită atopică nu este o necesitate: nu este folositoare nici pentru diagnosticarea bolii și nici pentru tratarea pacientului într-o manieră eficientă.

citește tot articolul
Explicații și sfaturi de la experții noștri Explicații și sfaturi de la experții noștri

Ca părinte, este important să înțelegi ce se întâmplă cu pielea copilului tău. Experții noștri îți spun tot ce trebuie să știi pentru a gestiona mai bine această boală cronică.

citește tot articolul
Informații complete despre pielea atopică a copilului tău Informații complete despre pielea atopică a copilului tău

Este posibil să te simți ca prins în mijlocul unei epidemii… De îndată ce o persoană menționează dermatita atopică (denumită în mod obișnuit eczemă atopică), este surprinzător să auzi câ...

citește tot articolul
Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică

Foarte mulți părinți au întrebări legate de impactul alimentației asupra eczemei atopice pe care o au copiii lor. Ce alimente trebuie evitate sau ce favorizează apariția acesteia?

citește tot articolul