Adevărul este undeva la mijloc.

Ce puteți face pentru a diminua efectele căldurii excesive fără a folosi aerul condiționat

Primul pas este să vă feriți de soarele puternic din timpul zilei. Hidratarea interioară și exterioară sunt la fel de importante în lupta contra căldurii excesive, iar prima noastră recomandare este să consumați cât mai multă apă și ceaiuri. Atunci când alegeți cremele pentru hidratarea pielii este bine să vă orientați către produse concepute astfel încât să respecte și să susțină echilibrul hidrolipidic fiziologic natural, precum Atoderm Intensive Balsam.

Dacă aveți copii cu piele atopică, foarte probabil dacă și voi suferiți de această afecțiune, pregătiți-vă din timp pentru situațiile când apare mâncărimea. Cei mici sunt mai greu de controlat și știm că le place să se scarpine atunci când simt disconfort la nivelul pielii, de aceea ar fi bine să aplicați un spray pentru calmarea pielii, așa cum este Atoderm SOS Spray.

Alegeți doar haine deschise la culoare, din materiale organice, cu un croi lejer pentru a permite pielii sensibile să respire. Bumbacul, inul sau pânza topită sunt recomandările noastre pentru că sunt confecționate din fibre naturale.

Folosiți moderat aerul condiționat

Medicii spun că aerul condiționat poate usca pielea, de aceea vă sfătuim să-l evitați pe cât de mult posibil în cazul în care suferiți de dermatită atopică. Totuși, dacă nu suportați căldură fără acesta, cel mai bine este să păstrați o temperatură constantă în casă, între 19-22 grade Celsius.

Recomandat: Asigurați-vă că fitrele sunt schimbate și curățate în conformitate cu indicațiile producătorului. Din păcate, uneori, dermatita atopică este însoțită și de afecțiuni precum rinită sau astm, tocmai de aceea calitatea aerului din cameră este foarte importantă pentru sănătate.

 

Important de știut dacă aveți copii cu dermatită atopică:

 

·         În niciun caz nu-i țineți pe cei mici după baie într-o cameră unde este pornit aerul condiționat

·         După baie, aveți grijă de pielea lor prin tamponarea ușoară a acesteia cu un prosop delicat, dintr-un material organic

·         Aplicați un produs de emoliere a pielii după fiecare baie.

 

Echilibrul este cel mai bun tratament și de cele mai multe ori ne ajută să prevenim situațiile neplăcute, așadar, dacă vă hotărâți că nu puteți face față verii fără aer condiționat, rețineți cel mai important aspect: păstrați o temperatură constantă în cameră, între 19-22 grade Celsius pentru evitarea uscării epidermului deja agresat de dermatita atopică și aveți grijă de pielea voastră prin aplicarea produselor din gama Atoderm.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică? Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică?

Evaluarea alergologică a copiilor cu dermatită atopică nu este o necesitate: nu este folositoare nici pentru diagnosticarea bolii și nici pentru tratarea pacientului într-o manieră eficientă.

citește tot articolul
Explicații și sfaturi de la experții noștri Explicații și sfaturi de la experții noștri

Ca părinte, este important să înțelegi ce se întâmplă cu pielea copilului tău. Experții noștri îți spun tot ce trebuie să știi pentru a gestiona mai bine această boală cronică.

citește tot articolul
Informații complete despre pielea atopică a copilului tău Informații complete despre pielea atopică a copilului tău

Este posibil să te simți ca prins în mijlocul unei epidemii… De îndată ce o persoană menționează dermatita atopică (denumită în mod obișnuit eczemă atopică), este surprinzător să auzi câ...

citește tot articolul
Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică

Foarte mulți părinți au întrebări legate de impactul alimentației asupra eczemei atopice pe care o au copiii lor. Ce alimente trebuie evitate sau ce favorizează apariția acesteia?

citește tot articolul