Vremea caniculară este o provocare pentru pielea noastră în general și pentru pielea atopică în special.

De aceea, este important să îi asigurăm protecția și îngrijirea atât de necesare. Iată ce puteți face pentru a depăși cu bine zilele de foc ale anotimpului călduros:

1.      Acordați atenție sporită îngrijirii zilnice

Adoptați și mențineți un ritual zilnic de îngrijire a pielii care să includă curățare, hidratare și protecție. Dacă cel mic are dermatită atopică, este recomandat să aplicați de două ori pe zi creme emoliente pe pielea curată și să vă asigurați că înainte de somn poartă haine curate și uscate.

2.      Țineți aproape aliații potriviți în caz de urgență

Puseul declanșat de dermatita atopică poate să apară pe neașteptate, iar atunci când este foarte cald, există șanse mult mai mari ca acesta să se declanșeze. Oriunde ați merge, aveți grijă să aveți la îndemână produse care au proprietăți imediate de calmare a senzației de mâncărime, așa cum sunt Atoderm SOS Spray și Atoderm Intensive Balsam.

3.      Protecția solară – o prioritate

Chiar dacă mergeți la plajă sau doar la o scurtă plimbare prin parc, trebuie să vă luați măsuri de protecție.

Indiferent dacă poartă pălăriuță sau stă sub o umbrelă, nu uitați să protejați pielea atopică a micuțului cu un produs cu SPF ridicat. Photoderm MINERAL Spray SPF 50+ este indicat după vârsta de 6 luni și poate fi folosit de întreaga familie atât la plajă, cât și în activitățile zilnice care presupun expunerea la soare.

4.      Nu uitați de hidratare

Dacă suferiți de uscăciune cutanată, aceasta trebuie combătută cu produsele potrivite. Se recomandă Atoderm Preventive, indicat copiilor și bebelușilor, pentru un plus de protecție și hidratare la nivelul pielii.

Bineînțeles, este important și consumul de apă, care trebuie dozat în funcție de greutatea corporală (copiii mici vor bea 30-45 de ml/kg).

5.      Feriți-vă de soare în intervalul 11:00 – 16:00

Soarele se poate transforma foarte ușor din prieten în inamic, mai ales când termometrele ating temperaturi ridicate. Încercați să rămâneți în casă când atmosfera devine fierbinte, iar dacă aveți o urgență și trebuie să ieșiți, luați-vă toate măsurile de precauție.

6.      Controlați temperatura și umiditatea din casă

Transpirația determină apariția iritațiilor atât de supărătoare, așa că este important să aveți grijă să mențineți în încăperi o temperatură plăcută.

Fiți atenți și la umiditatea din casă pentru că poate duce la deshidratarea pielii. Ideal ar fi să păstrați un nivel de 40% -  50% cu ajutorul unui umidificator.

7.      Alegeți haine din materiale naturale

Confortul fizic când este vreme călduroasă trebuie susținut prin alegeri vestimentare potrivite. Pentru a evita transpirația excesivă și frecarea – iritantă pentru piele – optați pentru materiale ușoare, deschise la culoare și din fibre naturale: bumbac, in, pânză și cânepă.

8.      Evitați alimentele nesănătoare

Alimentația nu trebuie neglijată. Evitați mâncărurile care conțin îndulcitori și potențiatori de arome, dar și alimentele procesate sau de tip fast food. Alegeți în schimb produse care conțin vitaminele D, B și A, atât de necesare celor care suferă de dermatită atopică. Se recomandă consumul de pește și legume, iar în cazul în care există sensibilitate la alergii, vă recomandăm să consultați un nutriționist. Doar acesta vă poate ajuta să stabiliți meniul care se împacă cel mai bine cu afecțiunea de care suferă pielea dumneavostră sau a micuțului.

9.      Găsiți alternative la sucurile din comerț

Înlocuiți sucurile din comerț, care conțin aditivi alimentari și îndulcitori, cu fructe proaspete. Este cunoscut efectul antiinflamator al afinelor, care sunt recomandate spre consum în faza acută a dermatitei atopice.

10.  Încheiați fiecare zi cu o baie scurtă

Pentru un somn liniștit în cazul uscăciunii cutanate ca simptom al dermatitei atopice, optați pentru o baie scurtă, cu apă călduță. Alegeți produse protectoare, hidratante și fără parfum. Vă sugerăm Atoderm Ulei de Duș și Atoderm Intensive Gel spumant – care protejează pielea uscată și atopică și calmează senzația de mâncărime.

ARTICOLE DESPRE DERMATITA ATOPICA

Copilul meu are pielea uscată. Ce e de făcut?

Încă de la vârste fragede, pielea micuților poate suferi de uscăciune ca urmare a unor factori externi, precum aerul rece și uscat din timpul iernii sau încălzirea din spațiile închise.

citește tot articolul
Cum recunoaștem dermatita atopică. Scurt ghid vizual

Pentru a identifica în mod corect manifestările dermatitei atopice, este esențial să știm cum arată aceasta.

citește tot articolul
Dermatita atopică – îngrijire pe timp de vară

Vara are câteva provocări specifice pentru dermatita atopică. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea și ce puteți face pentru a le stăvili:

citește tot articolul
Dragoste pentru pielea atopică, de la Atoderm

Povestea Laboratoarelor Dermatologice Bioderma începe în anii ’70, din pasiunea unui farmacist biolog pentru piele.

citește tot articolul