Dermatita atopică reduce capacitatea pielii de a reține apă, ceea ce duce la o deshidratare extremă, până în punctul în care aceasta devine inflamată, capătă un aspect solzos, se descuamează sau se crapă.

Copilăria este momentul de manifestare maximă a dermatitei atopice, aceasta intrând în remisie, în 70% dintre cazuri, înainte de adolescență. Iată câteva sfaturi despre cum putem avea grijă de pielea atopică a celor mici la plajă.

Momentele însorite sunt cele mai fericite pentru pielea atopică a copiilor

Puseurile dermatitei atopice se răresc pe durata verii graţie efectului benefic al soarelui: în timp ce copiii construiesc castele de nisip sau se joacă în valuri, pielea lor sintetizează vitamina D atât de necesară pentru întărirea sistemului imunitar. De aceea, ar fi bine să-i încurajaţi pe cei mici să se bucure de razele soarelui blând al dimineții și al după-amiezii, până în ora 11:00 şi după 16:00.

Aplicați produse protectoare pentru controlarea dermatitei atopice la copii

Pielea atopică este sensibilă la filtrele chimice și parfum, de aceea vă recomandăm să folosiți exclusiv produse care să asigure protecția UVA/UVB și să ofere acțiune anti-oxidantă, precum Photoderm Mineral Spray SPF 50+. Acesta conține Vitamina E și filtre 100% minerale care protejează celulele pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV.

Aplicați produsul pe pielea celor mici înainte de expunerea la soare și de fiecare dată înainte și după înot, frecare cu prosopul sau orice activitate sportivă.

Grație formulei sale și înaltei toleranțe oferite chiar și pielii atopice, produsul este recomandat și pentru bebeluși începând cu vârsta de 6 luni.

Hainele din materiale organice protejează pielea sensibilă a copiilor

Protejați pielea celor mici îmbrăcându-i în haine din materiale organice chiar și la plajă.  Este esențial să alegeți și pentru plajă haine lejere, din bumbac sau in, care lasă pielea să respire.

Prevenția este cel mai bun tratament în cazul copiilor

Dermatita atopică este o afecțiune întâlnită adesea în rândul copiilor, fiind afectați cu precădere cei care au istoric de atopie în familie. Dacă vă aflați în această categorie, ar fi mai bine să adoptați o rutină de îngrijire zilnică special creată pentru pielea atopică. Este important să alegeți un produs de igienă blândă, dar și să aplicați pe pielea celor mici o cremă hidratantă, precum Atoderm Preventive, al cărei scop este fix prevenția atopiei la bebeluși și copii.

Vă recomandăm să folosiți această cremă zilnic pe pielea copiilor, după plajă, la băița de seară, insistând pe porțiunile uscate. Astfel, pe lângă necesara protecție, le veți oferi prichindeilor voștri și un moment plăcut, de relaxare.

Vacanță plăcută!

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Alergiile alimentare pot fi doar “parteneri de drum” ai dermatitei atopice? Alergiile alimentare pot fi doar “parteneri de drum” ai dermatitei atopice?

Un sfert până la o treime dintre copiii cu dermatită atopică asociază o alergie alimentară la unul sau mai multe alimente....

citește tot articolul
Cum tratăm dermatita atopică la bebeluși. Articol realizat de Ela Crăciun Cum tratăm dermatita atopică la bebeluși. Articol realizat de Ela Crăciun

Interviu realizat de Ela Crăciun cu Dr. Adriana Diaconeasa. 
'' Statisticile arată că 30% dintre copiii au dermatita atopică. E un procent îngrijorător din care fac parte și copiii mei."

citește tot articolul
Cum pot fi rezolvate situațiile de criză în puseul atopic. Implicații psihologice Cum pot fi rezolvate situațiile de criză în puseul atopic. Implicații psihologice

În cazul bebelușilor între 3 luni și 2 ani, factorii care provoacă distres emoțional îi copleșesc pe părinți și, în special, pe mame. Acestea se tem de felul în care trebuie să îl &...

citește tot articolul
Efectele frigului asupra pielii atopice Efectele frigului asupra pielii atopice

De ce se agravează dermatita atopică pe timpul iernii?
Temperaturile extreme și umiditatea scăzută a aerului din timpul iernii reprezintă un factor declanșator major în apariția puseurilor dermatitei atopi...

citește tot articolul