Atunci, Jean-Noël Thorel punea bazele unei noi abordări a dermatologiei, printr-o viziune care avea să inspire inclusiv numele brand-ului: BIOlogia în sprijinul DERMAtologiei.

Produsele Bioderma reflectă filosofia de bază a întregii companii, filosofie formulată de însuși Jean-Noël Thorel: “Atunci când pielea suferă, ar trebui să îi folosim propria biologie și să o învățăm să trăiască corect, în loc să ne mulțumim doar să o tratăm pe moment”. Pornind de la această premisă, produsele Bioderma sunt dezvoltate pe baza mimetismului biologic, imitând componentele și mecanismele biologice ale pielii.

Pielea sănătoasă este modelul Bioderma. Pentru atingerea acestui scop, Bioderma a creat game de produse care să răspundă nevoilor specifice ale pielii din anumite perioade ale vieții (ex: adolescență) sau ale pielii cu anumite afecțiuni (ex: ten gras, piele lezată, piele hipersensibilă și atopică etc.).

Atoderm este gama dedicată tratării, menținerii și îngrijirii pielii atopice. Dezvoltate pe baza mimetismului biologic, produsele Atoderm conțin molecule proprii pielii și componente care mimează mecanismele biologice ale acesteia. În compoziția produselor Atoderm se regăsesc atât vitamine esențiale pielii atopice, cât și formule brevetate de Bioderma.

În gama Atoderm, grija pentru pielea atopică se materializează prin câteva din formulele și ingrediente:

Skin Barrier Therapy™ (formulă brevetată) – formează o barieră protectoare la nivelul pielii, care previne în mod biologic adeziune și proliferarea Stafilococului Auriu (bacterie cu potențial infectant, responsabilă de agravarea iritației pielii) și a altor alergeni.

Lipigenium – complex de lipide proprii pielii, care ajută la reconstrucția barierei naturale de protecție a acesteia.

Ecodefensive™ (formulă brevetată) – previne formarea culturilor bacteriene la suprafața pielii, responsabile de agravarea uscăciunii pielii. Complex natural brevetat DAF (formulă dermatologică avansată) – oferă produselor un grad excelent de toleranță* și scade reactivitatea pielii.

Zanthalena – ingredient activ extras din fructele unui arbore chinezesc, cu efect anti-iritant și de calmare.

• Beta-sitosteroli – molecule biomimetice care ameliorează roșeața și reduc rapid senzația de mâncărime.

• Gliceril cocoat – agent cu rol emolient pentru piele.

• Capriloil glicină – amino-acid cu rol în combaterea proliferării bacteriene.

• Vitamina PP – cunoscută și ca vitamina B3; susține procesele genetice din interiorul celulelor organismului.

• Sulfat de zinc – agent cu proprietăți anti-microbiene și anti-inflamatorii.

• Gluconat de zinc – efect anti-bacterian; reduce frecvența iritațiilor și a inflamațiilor.

• Glucozidă din ulei de nucă de cocos – ingredient pentru curățarea pielii, neiritant.

• Algă aurie – calmează pielea iritată și îi crește rezistența.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică? Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică?

Evaluarea alergologică a copiilor cu dermatită atopică nu este o necesitate: nu este folositoare nici pentru diagnosticarea bolii și nici pentru tratarea pacientului într-o manieră eficientă.

citește tot articolul
Explicații și sfaturi de la experții noștri Explicații și sfaturi de la experții noștri

Ca părinte, este important să înțelegi ce se întâmplă cu pielea copilului tău. Experții noștri îți spun tot ce trebuie să știi pentru a gestiona mai bine această boală cronică.

citește tot articolul
Informații complete despre pielea atopică a copilului tău Informații complete despre pielea atopică a copilului tău

Este posibil să te simți ca prins în mijlocul unei epidemii… De îndată ce o persoană menționează dermatita atopică (denumită în mod obișnuit eczemă atopică), este surprinzător să auzi câ...

citește tot articolul
Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică

Foarte mulți părinți au întrebări legate de impactul alimentației asupra eczemei atopice pe care o au copiii lor. Ce alimente trebuie evitate sau ce favorizează apariția acesteia?

citește tot articolul