Atunci, Jean-Noël Thorel punea bazele unei noi abordări a dermatologiei, printr-o viziune care avea să inspire inclusiv numele brand-ului: BIOlogia în sprijinul DERMAtologiei.

Produsele Bioderma reflectă filosofia de bază a întregii companii, filosofie formulată de însuși Jean-Noël Thorel: “Atunci când pielea suferă, ar trebui să îi folosim propria biologie și să o învățăm să trăiască corect, în loc să ne mulțumim doar să o tratăm pe moment”. Pornind de la această premisă, produsele Bioderma sunt dezvoltate pe baza mimetismului biologic, imitând componentele și mecanismele biologice ale pielii.

Pielea sănătoasă este modelul Bioderma. Pentru atingerea acestui scop, Bioderma a creat game de produse care să răspundă nevoilor specifice ale pielii din anumite perioade ale vieții (ex: adolescență) sau ale pielii cu anumite afecțiuni (ex: ten gras, piele lezată, piele hipersensibilă și atopică etc.).

Atoderm este gama dedicată tratării, menținerii și îngrijirii pielii atopice. Dezvoltate pe baza mimetismului biologic, produsele Atoderm conțin molecule proprii pielii și componente care mimează mecanismele biologice ale acesteia. În compoziția produselor Atoderm se regăsesc atât vitamine esențiale pielii atopice, cât și formule brevetate de Bioderma.

În gama Atoderm, grija pentru pielea atopică se materializează prin câteva din formulele și ingrediente:

Skin Barrier Therapy™ (formulă brevetată) – formează o barieră protectoare la nivelul pielii, care previne în mod biologic adeziune și proliferarea Stafilococului Auriu (bacterie cu potențial infectant, responsabilă de agravarea iritației pielii) și a altor alergeni.

Lipigenium – complex de lipide proprii pielii, care ajută la reconstrucția barierei naturale de protecție a acesteia.

Ecodefensive™ (formulă brevetată) – previne formarea culturilor bacteriene la suprafața pielii, responsabile de agravarea uscăciunii pielii. Complex natural brevetat DAF (formulă dermatologică avansată) – oferă produselor un grad excelent de toleranță* și scade reactivitatea pielii.

Zanthalena – ingredient activ extras din fructele unui arbore chinezesc, cu efect anti-iritant și de calmare.

• Beta-sitosteroli – molecule biomimetice care ameliorează roșeața și reduc rapid senzația de mâncărime.

• Gliceril cocoat – agent cu rol emolient pentru piele.

• Capriloil glicină – amino-acid cu rol în combaterea proliferării bacteriene.

• Vitamina PP – cunoscută și ca vitamina B3; susține procesele genetice din interiorul celulelor organismului.

• Sulfat de zinc – agent cu proprietăți anti-microbiene și anti-inflamatorii.

• Gluconat de zinc – efect anti-bacterian; reduce frecvența iritațiilor și a inflamațiilor.

• Glucozidă din ulei de nucă de cocos – ingredient pentru curățarea pielii, neiritant.

• Algă aurie – calmează pielea iritată și îi crește rezistența.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Alergiile alimentare pot fi doar “parteneri de drum” ai dermatitei atopice? Alergiile alimentare pot fi doar “parteneri de drum” ai dermatitei atopice?

Un sfert până la o treime dintre copiii cu dermatită atopică asociază o alergie alimentară la unul sau mai multe alimente....

citește tot articolul
Cum tratăm dermatita atopică la bebeluși. Articol realizat de Ela Crăciun Cum tratăm dermatita atopică la bebeluși. Articol realizat de Ela Crăciun

Interviu realizat de Ela Crăciun cu Dr. Adriana Diaconeasa. 
'' Statisticile arată că 30% dintre copiii au dermatita atopică. E un procent îngrijorător din care fac parte și copiii mei."

citește tot articolul
Cum pot fi rezolvate situațiile de criză în puseul atopic. Implicații psihologice Cum pot fi rezolvate situațiile de criză în puseul atopic. Implicații psihologice

În cazul bebelușilor între 3 luni și 2 ani, factorii care provoacă distres emoțional îi copleșesc pe părinți și, în special, pe mame. Acestea se tem de felul în care trebuie să îl &...

citește tot articolul
Efectele frigului asupra pielii atopice Efectele frigului asupra pielii atopice

De ce se agravează dermatita atopică pe timpul iernii?
Temperaturile extreme și umiditatea scăzută a aerului din timpul iernii reprezintă un factor declanșator major în apariția puseurilor dermatitei atopi...

citește tot articolul