În cazul pielii atopice, sportul prezintă atât riscuri, cât și beneficii. Balanța înclină, totuși, în favoarea beneficiilor. Așadar, mesajul este simplu – exercițiile fizice nu trebuie evitate, ci practicate cu grija și pregătirea necesară.

Principalele riscuri pe care le prezintă sportul pentru pielea atopică sunt legate de supraîncălzirea pielii, implicit, de transpirație. Aceasta apare ca reacție naturală a organismului la efort, eliminând apă pentru a răci pielea. Această pierdere poate provoca iritații sau chiar pusee.

Pentru ca pielea atopică să se bucure de beneficiile sportului, trebuie să ținem cont de cinci reguli de aur:

Hidratarea organismului. Constantă, puțin câte puțin, dar și suficientă pentru suplinirea pierderilor.

Echipament 100% natural, răcoros și aerisit; ușor lărguț, pentru a nu freca și irita pielea.

Pauze de revigorare a pielii. Cu comprese reci (cu gheață sau gel) sau, dintre minunile invențiilor moderne, cu prosoape răcoritoare.

Ambianță. În perioadele cu temperaturi ridicate, sunt preferabile spațiile închise, foarte bine ventilate.

Hidratarea pielii. Atât înainte (cu aproximativ o oră, pentru a fi absorbită în totalitate), cât și după sesiunile de exerciții.

O poveste ATODERM cu final fericit

Pentru a evita manifestările incomode ale dermatitei atopice, trebuie să îi vorbim pielii pe limba ei, cu accent pe nevoile ei specifice. Gama Atoderm, principalul personaj din povestea de atopie al Laboratoarelor Bioderma oferă produsele dermatologice brevetate, special concepute pentru a o trata și proteja.

Pentru o îngrijire adecvată după exercițiile fizice, vom curăța pielea cu Atoderm Intensive Gel Spumant și pe pielea încă umedă, vom aplica balsamul emolient Atoderm Intensive Balsam.

ALTE MITURI DESPRE DERMATITA ATOPICĂ