Manifestările şi simptomele asociate dermatitei atopice le induc celor mici o stare generală de disconfort. Aceştia, reacţionând în consecinţă, devin agitaţi, greu de liniştit şi suferă, cel mai adesea, de tulburări de somn.

Tulburările de somn ale copiilor se răsfrâng asupra tuturor membrilor familiei pentru că, aşa cum ştim cu toţii, dacă cel mic este în picioare, toată lumea e-n picioare! Astfel de momente cer o soluţie rapidă de calmare, care să le readucă micuţilor starea de bine.

Pentru atenuarea disconfortului creat de puseele de dermatită atopică, Academia Americană de Dermatologie menționează terapia prin împachetare umedă (wet wrap), o tehnică ce presupune acoperirea zonelor iritate cu un material din bumbac, înmuiat în apă caldă, pentru a calma senzaţia puternică de mâncărime şi inflamaţiile. Momentul ideal pentru împachetări este dupa băița de seară.

Cel mic nu ar trebui să petreacă mai mult de 5-7 minute în cădiță, pentru ca pielea sa nu se deshidrateze suplimentar. Pentru curăţare, medicii dermatologi recomandă Atoderm Intensive Gel spumant. Acesta este un produs dermatologic special creat pentru a calma senzaţia de iritaţie şi a proteja pielea împotriva uscăciunii. În maximum 3 minute de la ieşirea micuţului din apă, cât pielea este încă umedă, aplicaţi pe pielea acestuia Atoderm Intensive Balsam, un produs dermo-restructurant care contribuie activ la refacerea pielii afectate şi la reconstrucţia biologică a barierei cutanate.

Ultimul pas, „împachetarea”: înfășoară pielea celui mic, mai ales zonele iritate și afectate de prurit intens, cu un material moale din bumbac (prosopel, body, mănuși) înmuiat în apă caldă și apoi stors. Pentru ca materialul să nu se usuce rapid, acoperă-l cu o păturică uscată. Această soluție de calmare a măncărimii intense și disconfortului produs de puseul de dermatită atopică este ideală înainte de somn.

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică? Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică?

Evaluarea alergologică a copiilor cu dermatită atopică nu este o necesitate: nu este folositoare nici pentru diagnosticarea bolii și nici pentru tratarea pacientului într-o manieră eficientă.

citește tot articolul
Explicații și sfaturi de la experții noștri Explicații și sfaturi de la experții noștri

Ca părinte, este important să înțelegi ce se întâmplă cu pielea copilului tău. Experții noștri îți spun tot ce trebuie să știi pentru a gestiona mai bine această boală cronică.

citește tot articolul
Informații complete despre pielea atopică a copilului tău Informații complete despre pielea atopică a copilului tău

Este posibil să te simți ca prins în mijlocul unei epidemii… De îndată ce o persoană menționează dermatita atopică (denumită în mod obișnuit eczemă atopică), este surprinzător să auzi câ...

citește tot articolul
Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică

Foarte mulți părinți au întrebări legate de impactul alimentației asupra eczemei atopice pe care o au copiii lor. Ce alimente trebuie evitate sau ce favorizează apariția acesteia?

citește tot articolul