De fiecare dată când apare senzația de mâncărime, scărpinatul se face din reflex, iar de aici până la agravarea condiției pielii nu-i decât un pas. Prin scărpinat se produc mici leziuni la suprafața pielii, iar prin acestea pot pătrunde mai ușor factorii care îi vor agrava starea, indiferent dacă discutăm de afecțiuni cutanate cronice, precum dermatita atopică sau psoriazisul, de dermatită de contact ori de o simplă iritație cutanată. Astfel, se naște cercul vicios prurit-grataj (așa cum îl definesc medicii), iar senzația de mâncărime va fi și mai intensă, prin urmare, și nevoia de a scărpina se va intensifica.  

Când poate să apară această senzație? Când pielea este agresată de diverși factori externi, când ai un puseu de psoriazis sau când puiul tău suferă de dermatită atopică, atunci când eczema este agravată de stres, când pielea se confruntă cu dermatită de contact, atunci când pielea intră în contact cu substanțe precum clorul din piscină sau atunci când eticheta abrazivă a hainelor noi o agresează. Temperaturile ridicate și căldura excesivă, transpirația, intrarea pielii în contact cu sarea din mare, efectul abraziv al nisipului pe piele, toate acestea pot provoca și ele senzație de mâncărime și disconfort cutanat.

Pentru a evita o astfel de situație, luați cu voi în vacanță spray-ul anti-mâncărime cu efect calmant Atoderm SOS Spray. Acesta are o textură ușoară și oferă o senzație imediată de prospețime, fiind ideal pentru calmarea pielii iritate. Produsul conține micro-particule ultra fine ce asigură o pulverizare uniformă pe întreaga suprafață a pielii, feței și corpului. Efectul calmant își face apariția instant și are o eficacitate de 6 ore.

Pentru cine este indicat Atoderm SOS Spray? De la bebeluși și copii care suferă de dermatită atopică, până la bunicii afectați de xeroza senilă.

Atoderm SOS Spray calmează și oferă o senzație imediată de prospețime. Acesta este disponibil în două variante de gramaj: 50 ml și 200ml. Tubul de 50ml este perfect pentru bagajul de vacanță pentru că ocupă doar un mic buzunar al genții de plajă sau al rucsacului pentru drumeții, iar varianta de 200ml este de ajutor pentru întreaga familie timp îndelungat. În plus, se aplică ușor și rapid, chiar și în zone greu accesibile, grație pulverizatorului 360°.

Nu uitați să vă îngrijiți pielea în vacanță!

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică? Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică?

Evaluarea alergologică a copiilor cu dermatită atopică nu este o necesitate: nu este folositoare nici pentru diagnosticarea bolii și nici pentru tratarea pacientului într-o manieră eficientă.

citește tot articolul
Explicații și sfaturi de la experții noștri Explicații și sfaturi de la experții noștri

Ca părinte, este important să înțelegi ce se întâmplă cu pielea copilului tău. Experții noștri îți spun tot ce trebuie să știi pentru a gestiona mai bine această boală cronică.

citește tot articolul
Informații complete despre pielea atopică a copilului tău Informații complete despre pielea atopică a copilului tău

Este posibil să te simți ca prins în mijlocul unei epidemii… De îndată ce o persoană menționează dermatita atopică (denumită în mod obișnuit eczemă atopică), este surprinzător să auzi câ...

citește tot articolul
Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică

Foarte mulți părinți au întrebări legate de impactul alimentației asupra eczemei atopice pe care o au copiii lor. Ce alimente trebuie evitate sau ce favorizează apariția acesteia?

citește tot articolul