Haine din materiale organice și deschise la culoare

Includeți în bagaj rochii, pantaloni și cămăși de lungime maxi, din materiale și în culori naturale. 

Protejați-vă purtând haine lejere, din materiale care permit pielii să respire. Inul, pânza topită și bumbacul sunt recomandate, mai ales că acestea se regăsesc de multe ori și în culori naturale sau deschise. Evitați hainele cu imprimeuri și culori închise, care atrag razele soarelui și provoacă transpirația excesivă. De asemenea, optați pentru croieli lejere, astfel încât să lăsați pielea să respire.

Produse de igienă și întreținere a pielii

Pe durata vacanței este foarte important să vă îngrijiți pielea și să evitați contactul cu factori de stres  așa cum ar fi gelurile de duș, săpunurile sau șampoanele cu pH ridicat, parfumurile sau expunerea la soare timp îndelungat, la orele nepotrivite.

Vă recomandăm să includeți în bagaj un gel de duș creat special pentru pielea atopică. De exemplu, Atoderm Intensive Gel Spumant este un produs dermatologic, formulat cu ingrediente active hidratante, de cea mai înaltă calitate și puritate, fără coloranți.

Dacă mergeți la plajă, aveți întotdeauna grijă de pielea voastră și protejați-o cu produse cu SPF ridicat. Photoderm Mineral Spray SPF 50+, fotoprotecție pentru pielea alergică la filtre chimice și parfum, este alegerea potrivită pentru pielea atopică. După fiecare baie în piscină sau în mare, curățați pielea la duș, iar apoi aplicați o cremă hidratantă.

Pentru curățarea și îngrijirea completă a pielii uscate sau atopice, vă invităm să descoperiți gama Atoderm.

Prosoape și lenjerie de pat din bumbac

Detergenții și balsamurile folosite în hoteluri conțin parfum și este de preferat să evitați contactul cu lenjeria sau prosoapele spălate cu acestea. Mai mult, orice material textil care nu este din bumbac sau alte materiale organice poate agresa pielea atopică. Blândețea este elementul cheie în tratarea și controlarea dermatitei atopice, de aceea vă sugerăm să puneți în bagaj prosoape și lenjerie din materiale organice.

Dermatita atopică, copiii și vacanța

Un puseu de dermatită atopică este ultimul lucru pe care vi-l doriți în vacanță, de aceea este indicat să respectați riguros rutina de îngrijire a pielii atopice și să evitați contactul pielii copiilor cu produsele de igienă de la hotel.

Iar după fiecare baie în piscină sau în mare, aveți grijă ca cei mici să mergă la duș pentru curățarea pielii de sare sau clor. Folosiți un produs de curățare delicat cu pielea, cum ar fi Atoderm Ulei de Duș, iar pentru hidratarea după baie, ar fi bine să aveți la voi o cremă care să hrănească și să protejeze pielea copilului.

Curățarea și hidratarea pielii sunt esențiale în controlarea dermatitei atopice la copii. După baie, tamponați ușor pielea copilului și evitați frecarea acesteia cu prosopul.

Pregătiți-vă pentru momentele când apare mâncărimea și luați în bagaj un spray cu efect calmant, precum Atoderm SOS Spray.

Sfaturile sunt concepute pentru cei care se confruntă cu dermatita atopică, însă pot aduce beneficii și celor care au pielea uscată sau cu predispoziție atopică. Pielea este cel mai mare organ și cel care ne protejează corpul, de aceea este bine să-l protejăm la rândul nostru, iar prevenția este cel mai eficace tratament.

 Relaxare plăcută!

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică? Este necesară evaluarea alergologică pentru dermatita atopică?

Evaluarea alergologică a copiilor cu dermatită atopică nu este o necesitate: nu este folositoare nici pentru diagnosticarea bolii și nici pentru tratarea pacientului într-o manieră eficientă.

citește tot articolul
Explicații și sfaturi de la experții noștri Explicații și sfaturi de la experții noștri

Ca părinte, este important să înțelegi ce se întâmplă cu pielea copilului tău. Experții noștri îți spun tot ce trebuie să știi pentru a gestiona mai bine această boală cronică.

citește tot articolul
Informații complete despre pielea atopică a copilului tău Informații complete despre pielea atopică a copilului tău

Este posibil să te simți ca prins în mijlocul unei epidemii… De îndată ce o persoană menționează dermatita atopică (denumită în mod obișnuit eczemă atopică), este surprinzător să auzi câ...

citește tot articolul
Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică Alimentația zilnică ideală pentru copiii cu piele atopică

Foarte mulți părinți au întrebări legate de impactul alimentației asupra eczemei atopice pe care o au copiii lor. Ce alimente trebuie evitate sau ce favorizează apariția acesteia?

citește tot articolul