Dacă ești gravidă și suferi de dermatită atopică sau rinită alergică, este bine să știi că bebelușul care urmează să vină pe lume are 30% șanse să dezvolte atopie. Dacă și tăticul suferă de rinită, astm sau dermatită atopică, șansele ca cel mic să moștenească acest teren atopic cresc la 70%.

Nu trebuie să te sperii dacă te afli în această situație, ci să adopți anumite măsuri de prevenție pentru a-i oferi micuțului tău toată protecția posibilă.  

În acest sens, îți venim și noi în ajutor cu sfaturi utile:

Bebelușul trebuie spălat doar cu apă călduță și folosind produse hipoalergenice, special create pentru pielea lui sensibilă, așa cum este Atoderm Ulei de duș. Produsele Atoderm pentru băiță au proprietăți calmante și reduc senzația de piele care „ține”. În plus, ajută la consolidarea barierei cutanate prin proprietățile de hidratare în profunzime și catifelare. Atoderm Ulei de duș are o formulă ultra-nutritivă și hidratantă, fiind dedicat celor care au pielea foarte uscată.

Iar după băiță, nu uita să îi tampezi ușor pielea cu un prosop moale din bumbac și să o hidratezi cu o cremă special creată pentru pielea cu xeroză atopică sau cu potențial atopic. În ritualul de îngrijire zilnică, medicii pediatri și neonatologi recomandă Atoderm Preventive pentru că are proprietăți de oprire a agravării uscăciunii cutanate din primele zile de viață. Astfel, pielea bebelușului tău se va bucura de cea mai bună îngrijire chiar de la început.

De asemenea, este indicat să eviți materialele sintetice și să alegi hăinuțe moi, din bumbac sau alte fibre naturale, cu excepția lânii. Spală-le fără a folosi detergenți parfumați sau balsam și limpezește-le de două ori înainte de a le usca. Este recomandat să le și călci înainte de a le folosi pentru un plus de protecție împotriva bacteriilor și pentru ca țesătura să devină mai moale. Un alt sfat este să nu îl îmbrăci prea gros pe cel mic, pentru a nu cauza transpirație excesivă.

În plus, acordă atenție potențialilor factori care ar putea provoca alergii, cum ar fi praful sau părul de la animăluțe. Când faci curățenie, folosește aspiratorul în locul măturii pentru că nu face așa de mult praf.

Este indicat să aerisești camera zilnic și să reglezi umiditatea din camera în care doarme bebelușul, de aceea un umidificator îți va fi de mare folos. Tot în camera micuțului, trebuie să fie o temperatură potrivită și să nu folosești odorizante pentru că pot irita sinusurile și pielea.

Și nu uita că prevenția este cel mai bun prieten pentru o piele de bebeluș sănătoasă și frumoasă!

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

Alergiile alimentare pot fi doar “parteneri de drum” ai dermatitei atopice? Alergiile alimentare pot fi doar “parteneri de drum” ai dermatitei atopice?

Un sfert până la o treime dintre copiii cu dermatită atopică asociază o alergie alimentară la unul sau mai multe alimente....

citește tot articolul
Cum tratăm dermatita atopică la bebeluși. Articol realizat de Ela Crăciun Cum tratăm dermatita atopică la bebeluși. Articol realizat de Ela Crăciun

Interviu realizat de Ela Crăciun cu Dr. Adriana Diaconeasa. 
'' Statisticile arată că 30% dintre copiii au dermatita atopică. E un procent îngrijorător din care fac parte și copiii mei."

citește tot articolul
Cum pot fi rezolvate situațiile de criză în puseul atopic. Implicații psihologice Cum pot fi rezolvate situațiile de criză în puseul atopic. Implicații psihologice

În cazul bebelușilor între 3 luni și 2 ani, factorii care provoacă distres emoțional îi copleșesc pe părinți și, în special, pe mame. Acestea se tem de felul în care trebuie să îl &...

citește tot articolul
Efectele frigului asupra pielii atopice Efectele frigului asupra pielii atopice

De ce se agravează dermatita atopică pe timpul iernii?
Temperaturile extreme și umiditatea scăzută a aerului din timpul iernii reprezintă un factor declanșator major în apariția puseurilor dermatitei atopi...

citește tot articolul